Maximum Cushioning schoenen

Toen TRIPRO 5 jaar geleden de schoenen van Hoka One One introduceerde verklaarde veel collega’s ons voor gek. Deze schoenen met die gekke dikke zolen zouden we nooit verkopen. Toch zagen wij een toekomst voor deze schoenen. Wij weten als geen ander dat niet iedereen dezelfde loopstijl heeft, mensen soms chronische blessures hebben of gewoon een behoefte aan meer demping om minder de spieren te belasten.

Inmiddels hebben wij het gelijk aan onze kant want al deze collega’s hebben inmiddels wel een Hoka model in hun collectie zitten. Maar niet allemaal weten ze precies voor wie nou welk model geschikt is…….

Niet elke Hoka is hetzelfde, niet elke Hoka heeft dezelfde afwikkeling en niet elke Hoka heeft dezelfde demping. Het ene model is smaller en het andere juist wat breder. Bij de modellen van Hoka wordt dit verschil in de schoenen o.a. aangegeven door hoe de plaatsing van Metarocker is, het type zoolmateriaal en de heel-to-toe drop.

Er zijn vrij zachte schoenen, schoenen met een meer actieve demping en zelfs hele lichte wedstrijdschoenen die toch veel demping bieden.

Wat we in algemeenheid kunnen zeggen is dat de Maximum Cushioning modellen meer demping bieden dan de reguliere hardloopschoenen en in het bijzonder geschikt zijn voor lopers die veel/vaak last hebben van kuiten, achillespezen, lage rug en knieën. Maar ook voor lopers die bijvoorbeeld herstellend zijn na een hernia, hielspoor of een operatie kunnen baat hebben bij de grote hoeveelheid extra demping. De gemiddelde afname van de impact op het lichaam bedraagt ongeveer 25 tot 35%.

Maximum Cushioning schoenen kunnen door zowel mid/voorvoetlanders als door haklanders gebruikt worden. Afhankelijk van o.a. je loopstijl en je achtergrond is er altijd wel een model dat bij je past. Door onze ervaring en door veel modellen zelf te testen kunnen wij je adviseren welke wel en niet geschikt voor je zijn.

Maar wanneer je een terugkerende blessure hebt of vaker geblesseerd raakt door het hardlopen moet je ook voorzichtig zijn met max cushion schoenen. De grote hoeveelheid demping zorgt er ook voor dat het kan gebeuren dat je minder goed voelt wat je goed of fout doet in je hardlooptechniek. Heb je een terugkerende blessure of gewoon vaker last van blessures met hardlopen dan kan een Hoka schoen je zeker helpen om het hardlopen weer eerder op te pakken, maar probeer ook de issues die je looptechnisch hebt aan te pakken. Veel blessures ontstaan door een gebrek aan techniek, verkeerde belasting en wanneer je die niet aanpakt gaat ook maximale demping uiteindelijk op de lange termijn geen oplossing zijn. Wij adviseren dan ook om een Hoka schoen altijd in combinatie met een ander stel schoenen te gebruiken.

Toen TRIPRO 5 jaar geleden de Hoka One One schoenen introduceerde verklaarde veel collega’s ons voor gek. Schoenen met die gekke dikke zolen zouden nooit verkopen………inmiddels weten we beter!