Bike Fit nieuwe fiets

Bike Fitting nieuwe fiets

Een bikefit / fietsmeting uitgevoerd met de Guru DFU Fit Bike en de Guru Range of Right motion capture voor de aanschaf van een nieuwe fiets kost  € 250. Mocht je een fiets bij TRIPRO aanschaffen van < € 2000 dan wordt 50% van de meting in mindering gebracht op de aanschafprijs (n.v.t. bij fietsen die afgeprijsd zijn). Tevens worden bij aflevering de fiets de laatste details ‘gefinetuned’. Bij aanschaf van een fiets > € 2000 wordt de gehele meting in mindering gebracht op de aanschafprijs van de fiets. Bij aanschaf van een fiets < € 1500 wordt geen verrekening van de bike fit verricht. Accessoires worden niet meegenomen in de prijs van de fiets.

De meting bestaat uit:

  • een intake gesprek
  • een fysiek onderzoek op flexibiliteit, stabiliteit, anatomische kenmerken zoals beenlengteverschil, de stand van de voeten en bewegelijkheid.
  • de meting met het Guru Range of Right software en positie bepaling met de speciale Guru DFU Fit Bike
  • mogelijkheid om verschillende zadels te testen en eventueel de druk op het zadel te bepalen via het Saddle Pressure Mapping systeem.
  • afstellen en aanpassen van de schoenplaatjes
  • een korte uitleg hoe je zelf de data in het rapport kunt vertalen naar nieuwe fietsen
  • een lijst met de meest geschikte nieuwe fietsen en in welke maat deze dan passen (binnen de termijn van 12 maanden na de meting kunnen er nieuwe modellen op de markt komen die desgewenst eenmalig extra opgevraagd kunnen worden)

Je ontvangt het digitale bike fit rapport via de email. Hierin krijg je de eventuele aandachtspunten van de fit sessie, je eigen fitcoördinaten & de afstelling van de fiets en een top 5 tot 10 van de best passende fietsen en maten. De fietsmetingen worden gedaan op dinsdag t/m vrijdag 09:00 – 18:00 en zaterdagochtend 09:00. Een bikefit / fietsmeting gaat uitsluitend op afspraak. Voor een afspraak kun je contact opnemen met Jeroen van Geelen 035-6245475 (dit nummer is bereikbaar dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 18:00, zaterdag tot 17:00)

Heb je naar aanleiding van de bike fit een fiets aangeschaft via een andere dealer en je wilt deze afgesteld hebben op je positie dan kunnen wij dit alsnog voor je doen. Hiervoor brengen wij € 100 in rekening voor het eerste uur dat nodig is om de fiets af te stellen. Dit is excl. eventueel nodige materialen zoals stuurpen e.d. Voor de zogenaamde superbikes zoals de Trek Speed Concept, de Cervelo P5, Felt IA e.d. is de prijs op aanvraag.

Hou er altijd rekening mee dat om tot de exacte positie te komen het soms noodzakelijk is dat er een andere stuurpenlengte gemonteerd moet worden dan standaard door een fabrikant wordt geleverd. Evenals het type stuur dat is gemonteerd. Dit kan anders zijn dan het stuur waarmee u heeft getest en daardoor kunnen er kleine afwijkingen in de afmetingen van de positie ontstaan. Het type stuur waarmee is getest wordt op het testformulier vermeld. Geeft u dit door aan uw dealer dat deze hier rekening mee houdt en waar nodig een stuurpenlengte(of hoek) en/of spacer(s) aanpast zodat uw fit op de fiets uiteindelijk weer perfect uitkomt.